середа, 29 листопада 2023 р.

Простір жіночої прози "Знання людської душі у творах Ольги Кобилянської"

      27 листопада на державному рівні відзначалося 160 років від дня народження культової письменниці, авторки повістей та оповідань про проблеми українського жіноцтва та буковинського села на межі століть, однієї з найважливіших постатей раннього модернізму в українській літературі Ольги Юліанівни Кобилянської. Вона зробила вагомий внесок в розвиток української культури, а її почерк можна впізнати з тисячі. Відома за такими творами як "Земля", "В неділю рано зілля копала", "Людина", "Царівна" тощо. Ольга Кобилянська була людиною зі своїми чеснотами та вадами, зі світом тонких відчуттів та глибоких переживань, з помилками та втратами в житті, з мріями, які збувалися і не зовсім.

     Віддати сьогодні шану письменниці, розумній жінці, людині з великої літери, яка вивела нашу літературу на європейські шляхи, прийшли слухачі Університету ІІІ віку. Присутні ознайомилися із біографією письменниці, а відеосюжети "Цікаві факти з життя Ольги Кобилянської" та "Відеоекскурсія музеєм Ольги Кобилянської" допомогли глибше зануритися та більше дізнатися про її життєвий та творчий шлях.

   Вона прожила довге і насичене життя. За її деякими творами зняті фільми, в Чернівцях та інших містах України названі вулиці та бібліотеки на її честь, створено музей Ольги Кобилянської.

     Життєве кредо письменниці -"Кожний вечір закінчуйте книгою". 

     Читаємо, вивчаємо, насолоджуємося читанням разом!











Немає коментарів:

Дописати коментар