пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Година - реквієм "Горить свіча...А може, то душа?..."

 Не згасає Свіча Пам’яті про жертви Голодомору 1932—1933 років в Україні. Ті роки живуть не тільки в спогадах очевидців, яких залишилось вже дуже мало, а й у нашій підсвідомості та генетичній пам’яті. Бо ми ― нащадки тих, хто вижив, і не маємо права на забудькуватість та емоційну нечутливість попри людське бажання забувати про гірке, шукаючи в минулому приємні спогади. Адже ці болючі сторінки життя є невід’ємною частиною і нашого сьогодення, і, зрештою, майбутнього.

Сьогодні до бібліотеки на історичну годину « Горить свіча… А може ,то душа?...» завітали учні 9-В класу Маневицького ліцею №1 ім. Героя України Андрія Снітка із класним керівником Наталією Михайлівною Олексюк.
Із запропонованих для перегляду відеороликів, діти поглибили знання про Голодомор 1932-1933р.р., дізналися про причини створення та його наслідки. Запаливши Свічку Пам’яті, вшанували пам'ять невинних жертв хвилиною мовчання.
На представленій виставці-реквієм «І пам’яті свіча не згасне» присутні мали змогу ознайомитись із літературою, яка розкриває трагічне минуле нашого народу.









Немає коментарів:

Дописати коментар