середу, 17 травня 2023 р.

Народознавча година "Вишиванка - генетичний код та оберіг нації"

Напередодні Дня вишиванки до нашої книгозбірні завітали слухачі Університету ІІІ віку на народознавчу годину «Вишиванка – оберіг нації».

Вони переглянули відеосюжети «Українська вишиванка, орнаменти вишивки», відеокліп «Вишиванка», співали у караоке відому пісню «Два кольори».

Ніна Павлюк прочитала вірш про вишиванку «Вона всім українцям до лиця».    

 Українська вишиванка – це символ єдності нашого народу, маркер нашої ідентичності, нашої нації, яка є однією із найдавніших у Європі та світі. Цей день українці відзначають багато років, але війна наповнила його новим щемливим змістом. Можливо, вперше ми так гостро відчуваємо сенс відомого вислову про «вишитий код нації». Сьогодні українські вишиванки одягають військові, залізничники, медики, кухарі, люди різних професій – їхня щоденна праця наближає Україну до перемоги.

Зараз всі ми з вами символічно вишиваємо «сорочку» для нащадків, українських дітей і наступних поколінь українців. Якою вийде та «вишиванка», на якому полотні, якими візерунками-історіями та нитками-спогадами вона буде прикрашена – залежить від кожного з нас.

Була представлена книжкова виставка «Вишиванка : історія та сучасність».

Також цього дня у слухачів Університету ІІІ віку відбулося закінчення навчального року. З цієї нагоди директор бібліотеки Любов Солов’янчик привітала усіх присутніх, побажала їм творчої наснаги і мирного неба над головою.

Чекаємо з нетерпінням нових зустрічей.














 

Немає коментарів:

Дописати коментар