середу, 8 березня 2023 р.

Літературно-поетична година "Живе поміж нас твоє слово, Тарасе" (до 209-річчя від дня народження)

 9 березня виповнюється 209 років із дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, історика та громадського діяча. Ім’я Великого Кобзаря вписане золотими літерами в історію України. Тарас Шевченко став символом боротьби за свободу та незалежність не одного покоління українців. І тепер у XXІ столітті, коли російські загарбники вчергове намагаються знищити Україну, слова Пророка додають сил та протистояння.








Сьогодні зі слухачами Університету ІІІ віку було проведено літературно-поетичну годину «Живе поміж нас твоє слово, Тарасе». Присутні на заході читали вірші Тараса Шевченка, переглянули відеосюжети «Війна в Україні 2022/ Світе тихий…Тарас Шевченко», «Справжній Шевченко: невідоме про українського генія/Частина 1».
Директор бібліотеки Любов Солов'янчик подякувала ТЦСО Маневицької селищної ради за співпрацю. Наголосила на важливості відзначення в Україні Шевченківських днів та побажала пробудження в серцях кожного з нас незламного Кобзаревого духу. Справедливою даниною світлої пам’яті Тараса Шевченка має бути наша щоденна копітка праця в ім’я успішної європейської України, про яку мріяв Славетний Пророк.
На завершення заходу була представлена книжкова виставка «Пророче слово Кобзаря».












Немає коментарів:

Дописати коментар