четвер, 19 січня 2023 р.

Скрижалі пам’яті «Соборна Україна - від ідеї до життя»

Соборність - це символ боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ надії і віри у майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною. Акт возз'єднання УНР та ЗУНР - історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз'єднати український народ, протиставити українців один одному, змусити їх служити чужим для них інтересам. Він став етапом становлення і розвитку української державності.

Сьогодні в нашій книгозбірні, напередодні Дня Соборності України, відбувся захід «Соборна Україна - від ідеї до життя». Учні 10-В класу Маневицького ліцею №2 на чолі з класним керівником Іванною Малюгою пригадали одну зі сторінок нашого минулого, боротьбу українського народу за соборність своїх земель, переглянули відеофільми "Злука. День Соборності України (з циклу Перемоги України)" та "22 січня День Соборності України. Творчі колективи співають пісню "Єднаймося, люба родино". Вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої України.

         Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є ще обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. Сьогодні Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

           Разом ми сила! А сила в нашій єдності!











Немає коментарів:

Дописати коментар