середа, 23 березня 2016 р.

Поезія - це завжди неповторність...



 Чи задумувались ви коли-небудь, звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Від чого з'являється дивовижний дар, який спонукає звичайні слова звучати по-новому, від яких сильніше б'ється серце і захоплює подих?


Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба. Кожен вірш - це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя. Поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини. Тому, рішенням генеральної конференції юнеско було визначено 21 березня - Всесвітнім днем поезії, який ми відзначаємо з 1999 року.
Не було епохи для поетів, але були поети для епох! (Ліна Костенко)
Доторкнутись до живого та цілющого слова поезії мали змогу сьогодні члени клубу "Золотий вік". Говорили про поетичні обрії Маневиччини, про великі таланти маленького селища. Іванна Луцик, зав. відділом обслуговування ЦРБ, представила всі поетичні збірки земляків, які є у бібліотечному фонді, читала улюблені вірші Лариси Шевчук, Василя Більчика, Ореста Шевчука та інших. На зустрічі представила свою збірку віршів "Те, що має місце в моєму серці..." талановита Оксана Кушко, декламувала свої поетичні рядки, які найближче лежать до душі.
Валентина Поліщук, член клубу "Золотий вік", поділилась своїм поетичним надбанням - збірочкою віршів, яку самостійно оформила, "Мозаїка буття" та зачитала новий вірш "Спогади".
Керівник клубу Наталія Степанюк також зачитала декілька власних поетичних творів.
Говорячи про поезію, не можливо не згадати творчість Ліни Костенко, Лесі Українки. Твори цих королев поетичного слова зачитала Світлана Бондар, працівник територіального центру.
Поезія - це музика душі! Сподіваюсь, що сьогодні кожен відкрив свою музику душі, почув саме ті рядки, які були потрібні саме в цю мить.



1 коментар: