четвер, 20 березня 2014 р.

Екологічна година "За нас ніхто природу не врятує!"

      На порозі ХХІ століття екологічні проблеми набули статусу глобальних. Зямля, що живить нас, повітря, яким ми дихаємо, вода, яку п’ємо, щорічно зазнають величезної шкоди від необдуманих дій людства. Це призводить до порушення екологічної рівноваги, що складалася протягом тривалого часу і спричинює появу екологічної кризи, небезпечної для людей і довкілля.

         Саме це стало темою екологічної години  "За нас ніхто природу не врятує!", що відбувалася в рамках програми "Бібліоміст" в Пункті вільного доступу до мережі Інтернет районної бібліотеки.
          Учні групи №2 Маневицького професійного ліцею зі своїм викладачем історії Наталією Котик  поспілкувались з 
в. о. начальника державного підприємства "Маневицька радіологічна лабораторія"  Віталієм Деркачем, дізналися про  екологічний  та радіаційний стан     Маневиччини.
           Бібліотекарі ЦРБ Лариса Касьян та Любов Солов’янчик розповіли про сучасні екологічні проблеми України та познайомили з літературою на дану тему, наявною у бібліотечних фондах. Звернули увагу присутніх на творчість Віктора Лазарука, волинського письменника, твори якого перейняті любов’ю до природи рідного Полісся.


          Присутні переглянули відеопрезентацію "Забруднення навколишнього середовища в Україні" та відеоролик "Екологічні катастрофи ХХІ століття" .


1 коментар: