четвер, 19 березня 2015 р.

"Зупинилось небо у вікні"

Гарні враження, щирі емоції, відчуття прекрасного отримали всі присутні на черговому  засіданні інтелектуально-дискусійного клубу "Час і ми", учасниками якого є учні 10-А класу Маневицької ЗОШ №2-гімназії.

  Тематична зустріч "Зупинилось небо у вікні", присвячена Всесвітньому дню поезії. Ведучі заходу Ігор Карпук та Юлія  Комар відкрили одноліткам захоплюючий світ поезії. 

       Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати. Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини.
       Саме тому ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня, починаючи з 2000 року.
     З піднесеним настроєм декламували поезії Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Бориса Олійника, та місцевої поетеси Валентини Лисюк ативісти клубу Кулик Назар, Семенюк Оксана та бібліотекарі Лариса Касьян і Катерина Романюк.


      Прозвучало художнє читання-відео у виконанні народного артиста України Богдана Ступки (Ліна Костенко - "Крила") та відео від автора Романа Доча у виконанні Зоряни Макаренко, учениці київської школи 
"Скажи, невже ти після цього брат?".
      Увазі присутніх представлена книжкова виставка:
 "Грані поетичної майстерності", на якій висвітлена   літературна галерея поетів різних поколінь.

 На заході проведено бібліографічний огляд літератури за творчістю Ліни Костенко 
 «Перо між рукою й папером,
 як дощ між пелюсткою й небом...»



     Такі особливі слова, що йдуть від серця, присвячують і Вітчизні, і коханим, усьому, що здатне зачепити душу. І не чують їх хіба що ті, у кого, за влучним висловом Ліни Костенко, "душа ще з дерева не злізла".
«Поезія, - писав Борис Пастернак, - завжди залишається тою, вищою за будь-які Альпи, висотою, що валяється під ногами: отож треба тільки нахилитися, аби її побачити і підібрати з землі». 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар