четвер, 26 березня 2015 р.

Літопис УПА


    Доба сучасного відродження нашої державності ставить перед нами, свідомими українцями, ще одне невідкладне завдання - закріпити для наступних поколінь як найточнішу пам’ять про героїв та мучеників нашого минулого.
І ось настала свобода. Українці одержали можливість сказати вголос, закріпити на письмі факти про нашу історію, нашу правду й незаслужену кривду та про дійсну людську й надлюдськи-героїчну вартість Тих, хто навіть «без надії» змагався невтомно за нашу справедливість.
Нещодавно фонд районної бібліотеки збагатився історично цінними книгами - Літописами УПА. Літературу подарували нам представники літературного видавництва "Літопис УПА", Торонто-Львів.



Літопис УПА - це серійне книжкове видання. Його завдання - опублікувати, з дотриманням джерельної точности, документи й матеріяли до історії УПА, а також стимулювати й видавати праці про діяльність УПА та історію України того періоду взагалі. Кожний том або група томів Літопису присвячені окремим темам і мають назву. Частина томів охоплює історію УПА за певний період на більших територіях, як, наприклад, на Волині, в Галичині, на українських землях під Польщею тощо.
До уваги відвідувачів в районній бібліотеці діє книжкова виставка "Літопис Української Повстанської Армії".

                   

1 коментар: