пʼятницю, 25 липня 2014 р.

Участь у Національному ярмарку бібліотечних інновацій в Києві



 24 липня працівники Маневицької ЦБС Олена             Хом´як – заступник директора ЦБС з питань обслуговування дітей та Лариса Касьян - бібліотекар читального залу відділу обслуговування ЦРБ взяли участь у Національному ярмарку бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: міст Ваш» в м. Київ, який проходив в рамках програми «Бібліоміст».   Соціально-економічна цінність, актуальність і роль сучасних бібліотек, інноваційні форми роботи, нові послуги, публічний доступ до комп’ютерів та Інтернету, популяризація знань та модернізація визначили актуальність проведення даного Ярмарку. 






Ірина Шевченко, голова УБА, під час церемонії відкриття Ярмарку





   З приємністю хочеться відзначити,  бібліотеки вже не розглядаються як прості пункти видачі книг. На сьогоднішній день у суспільстві зростає значення цифрових технологій, широкий доступ до інформації і знань. Тому бібліотеки, і наша, без сумніву, є  інформаційним центром служіння громаді, відкритим для людей різного віку, статків, з різною освітою. Традиційною і незмінною послугою «бібліотечного меню» була і є книга та інформація - без чого не можна уявити розвиток науки, освіти, культури. Проте, забезпечення вільного доступу до мережі Інтернет, навчання і користування, передача знань і спілкування через бібліотеки стали важливими провідниками до цифрового світу та інновацій.


Бібліотекарі Волині - колеги і учасники Ярмарку





Лариса Касьян (в центрі) під час ІТ-експрес -навчання


В рамках Ярмарку було проведено конкурс бібліотечного плаката, на якому була представлена і наша центральна районна бібліотека з плакатом-стікером «Бібліотека – територія добра і милосердя». Учасники заходу мали можливість  пройти ІТ- експрес-навчання з інноваційних технологій  та взяти участь в майстер-класах від випускників програми «Сучасний бібліотекар». Кожен крок навчальної програми провів учасників по лауч-зонах: зал «Фортіус», «Спринт», «Сітіус», «Альтіус» та «Хол чемпіонів». По завершенню «бігової бібліотечної доріжки» - на фініші всі отримали Сертифікат (фото №6) і мали гарну нагоду ближче познайомитися з директором програми «Бібліоміст» Матеєм Новаком (фото №5).


   Побувавши на Ярмарку бібліотечних інновацій, наші працівники в черговий раз переконалися, що участь і перемога у проекті Програми «Бібліоміст» - це реальна можливість покращити і урізноманітнити роботу з читачами та користувачами бібліотеки.




    

1 коментар:

  1. ДРУГ БІБЛІОТЕКИ26 липня 2014 р. о 16:33

    Це правда, варто лише зайти в цю бібліотеку..., як бажання прийти знову не покине вас!

    ВідповістиВидалити