четвер, 15 листопада 2018 р.

Конкурс клубу за інтересами "Криничка"





Хліб... Скільки б не мали його люди, але завжди говорять про нього зі щирою повагою. Хліб... Він здавна вважається святістю, радістю, здоров'ям та багатством. Саме такими теплими словами говорили про найцінніший скарб нашого народу учасники засідання клубу за інтересом "Криничка", яке відбулося в Лісівській сільській бібліотеці. 
З історією виникнення хліба, як продукту харчування, ознайомила Софія Шевчук та Ліна Грищук. Нині вже забуту традицію благословіння ниви перед засіванням зерна продемонстрував Юхим Дерлюк. Звучали українські народні пісні у виконанні Тетяни Щербачук, Віки Малець, Ліни та Тетяни Грищуків. Учасники засідання залюбки показали свою вигадку та дотепність у розгадуванні загадок, прислів'їв, приказок. 
З великим задоволенням всі присутні слухали  жительку села Людмилу Оксенюк, яка розповіла, як колись люди збирали зерно, випікали хліб. Діти з насолодою смакували пиріжками з маком, бубликами. 
Присутній на святі сільський голова Віталій Шмигельський побажав щоб над нами завжди було мирне небо, а на столі духмяний хліб.












Немає коментарів:

Дописати коментар