пʼятницю, 15 червня 2018 р.

Семінар бібліотечних працівників

        Питання підвищення кваліфікації є одним  із важливих елементів діяльності бібліотеки. 14 червня 2018 року в Маневицькій ЦРБ відбувся семінар на тему "Особливості сьогодення в роботі з фондом" з виїздом у бібліотеку-філію с. Велика Яблунька.
      Основою роботи бібліотеки є її фонд, від складу якого залежить успіх роботи книгозбірні в цілому. Адже саме фонд визначає зміст, повноту та якість задоволення і розвитку інформаційних потреб користувачів. Чим краще підібраний фонд, тим якісніше бібліотека може задовольнити запити користувачів.
         На семінарі обговорювалися питання щодо стану поповнення книжкових фондів бібліотек системи, обліку документів бібліотечних фондів сільських бібліотек, збереження, популяризація та розкриття фондів у відкритому доступі для користувачів, маркетинговий підхід до фондів, роботи з каталогами та картотеками відповідно таблиць УДК в перехідний період в яких взяли участь фахівці бібліотеки: Солов'янчик Л. А. - директор ЦБС, зав відділу комплектування обробки літератури Халик Г. П., зав. відіділу обслуговування Луцик І. М. , бібліотекар відділу комплектування і обробки літератури Трофимчук Т. Є. , методист ЦБС Степанюк С. П.
        Із питаннями які  висвітлювались на обласному  семінарі заступників  директорів по роботі  з дітьми  
"Бібліотека - знання  успіх: інформаційні сервіси на допомогу розвитку особистості дитини" ознайомила Хом'як О. Л.
         До уваги присутніх був організований біблографічний огляд літератури "Нові надходження до біблотек системи", який провела бібліограф Бусел С. П.
          Ознайомилися з організацією роботи бібліотеки-філії с. Велика Яблунька, яку очолює завідувач Оксана Манзюк. Побачили, що матеріально-технічна база бібліотеки з року в рік поліпшується. Нещодавно в бібліотеці придбали комп'ютерну техніку, гардини.
Завершився семінар підведенням підсумків роботи.













Немає коментарів:

Дописати коментар