четвер, 11 травня 2017 р.

До Дня Європи


У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Україна є частиною Європи, ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейські, у нас спільні ідеали. Сьогодні Маневиччина теж відзначає це свято. На площі біля стели Героям Небесної Сотні та Героям АТО була проведена година урочистостей "Відкрий Європу для себе". Рішення стосовно Дня Європи було прийнято в 1985 році на самміті ЄС у Мілані. В Україні, згідно Указу Президента, День Європи святкуємо з 2003 року у травні щорічно.
 Ведуча заходу Ангеліна Савчук, бібліотекар ЦРБ, розповіла про важливість відзначення свята, наголосила, що цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що грунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. 
Право підняти прапори України та ЄС отримали одні з кращих учнів Маневицьких шкіл Давид Козка, Каріна Хохонік, Владислав Оксенюк та Ірина Ващук. 





З вітальними словами виступили голова РДА Андрій Линдюк, голова райради Анатолій Мельник та селищний голова Олександр Гаврилюк. 


Музичне вітання подарували працівники районного будинку культури Ніна Мережа та Оксана Ружицька. 

Немає коментарів:

Дописати коментар