четвер, 6 квітня 2017 р.

Ім'я музичної Волині

З творчими горизонтами музики та пісень Мирослава Стефанишина, можна ознайомитися у Маневицькій ЦРБ. Книжкова розкладка присвячена 90-річному ювілею композитора, музикознавця, фольклориста.
    Вагомим є внесок волинського композитора у становлення і розвиток вокально-хорового жанру. За роки творчої діяльності ним було створено ряд вокальних ансамблів та хорових колективів при багатьох підприємствах та учбових закладах.
Життя і музика – синоніми долі Мирослава Стефанишина. Вслухаючись у мелодію вічності, митець невтомно торує шлях. Як українець з великої літери, як Талант, як син великого народу. Ще з дитинства усвідомивши своє покликання, він із гідною вірністю працює на ниві національно духовності. Маючи букет найавторитетніших відзнак, зумів не стати бранцем слави, занедужати на зоряну хворобу.
Значним є доробок у вивченні і популяризації волинського фольклору, здійснив запис понад 1300 народних пісень і мелодій, які ввійшли у збірки «Пісні Волині», «Волинь у піснях», «Волинське весілля», «Народна творчість Волині».
Творчість Мирослава Стефанишина добре  відома в Україні та за її межами. Світ побачило кілька десятків його пісенних збірок, довідників, дисків, грамплатівок.


Немає коментарів:

Дописати коментар