понеділок, 27 лютого 2017 р.

"Світ краси Лесиного слова..."


З нагоди 146-річчя від дня народження великої дочки Волинської землі Лесі Українки в районній бібліотеці проведений поетичний зорепад "Світ краси Лесиного слова". 






У заході брали участь учні 10-А класу НВК "ЗОШ №2-гімназія" на чолі з Жанною Беденюк, користувачка бібліотеки та місцева поетеса Оксана Кушко, яка читала власний вірш "А в серці тільки ти", присвячений безмежній любові Лесі Українки до рідного краю,  Анна Бусел, яка декламувала вірш "Дочка Ієфая", з яким зайняле ІІ місце у районному епаті обласного конкурсу читання поезії Лесі Українки "Мій любий краю". 
Ведучі заходу Ангеліна Савчук, Юлія Глущик та Іванна Луцик перегорнули сторінки життя та творчісті Лесі, ознайомили з книжковою виставкою "Горить зоря її поезії над краєм".
"Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, - писав Максим Рильський, - то найвідповідніше слово було б - боротьба". З'явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української ліітератури. 
Леся Українка ввійшла в літературу як видатна поетеса-лірик, геніальний драматург, талановитий прозаїк, перекладач, блискучий літературний критик, невтомний збирач і дбайливий цінитель фольклорних скарбів. А її спадщина - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням чисту воду, брати наснагу для життя і праці. Донька Прометея несла вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, за життя людям, несе і зараз устами нашими, її потомків. То ж нехай звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю, як шана наша пам'яті її великій.


Немає коментарів:

Дописати коментар