понеділок, 27 лютого 2017 р.

"Масляна, Масляна - яка ти мала - якби ж тебе сім неділь, а посту - одна".




 Масляний тиждень, що передує Великому посту, саме вці дні у давні часи народ веселився з особливим розмахом, проводжаючи зиму і закликаючи теплу весну.
 Масляна символізує очищення, прощання з минулим, залучення щастя та достатку в майбутньому році. Наші пращури вірили, що чим веселіше і смачніше святкування Масляної – тим кращий буде врожай.  Людям дуже хотілося скоріше провести зиму і зустрічати довгоочікувану весну. Розуміючи, що найсуворіший зимовий час добігає кінця, а попереду – ласкаві весняні дні, люди насамперед дякували за тепло сонцеві, славили його, пекли млинці – круглі, рум’яні, червонувато-жовті, які дуже нагадували сонячний диск. Їх готують всі сім днів тижня.
В нашій бібліотеці також відбувся тиждень святкування Масляної, який проходив  благодійним ярмарком, кошти з якого будуть направлені на лікування пораненого в зоні АТО Олександра Ільїна з села Велика Ведмежка.

 
В Арт-кафе прийшли скуштувати різних видів млинців із різноманітними начинками, випити смачного узвару, гарно та весело провести свій час, а головне долучитись до благородної справи працівники організацій Маневиччини та підприємці селища Данилюк Людмила та Шуляковська Зоряна. 









Настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отець Михайло розповідав про православні традиції святкування Масляної.





























Щиро вдячні усім, хто долучився !!!






Немає коментарів:

Дописати коментар