середу, 15 лютого 2017 р.

До Дня виведення військ з Афганістану

 15 лютого... Ця дата зіткана з багатьох кольорів. ЧЕРВОНОГО - кольору крові, яка багряними пелюстками спадала на розпечений жовтий пісок, просочувалася крізь білі бинти і волала: "ЖИТИ!". ЧОРНОГО, бо недарма з'явились у солдатському лексиконі "Чорні гори", "Чорний тюльпан" і воістину страшно було горе батьків, котрі отримали сина в цинковій домовині, і смуток той чорний навічно вже поселився в їхніх душах. І безутішно БІЛОГО, коли враз посивіли голови матерів, дружин і молодих ветеранів. Та має ця дата і радісні відтінки - бо саме в цей день, 15 лютого, в День Стрітення, останній солдат покинув чужу афганську землю і зустрівся з рідними на своїй землі.
Тому, саме в день пам'яті та скорботи, у Маневицькій бібліотеці пройшла година-вшанування "Болить душа, серце пам'ятає...", присвячена тим воїнам, які змогли повернутися живими, та тим, які навічно залишаться у нашій пам'яті.
Представники влади, Андрій Бурак - перший заступник голови райдержадміністрації, Анатолій Мельник - голова районної ради та Олександр Гаврилюк - голова селишної ради вручили грамоти та подяки воїнам-афганцям, привітали їх зі святом та побажали міцного здоров'я, сімейного затишку, благополуччя та мирного неба на Вкраїні.
 Галина Хмеляр - волонтер, вручила нагороди ветеранам Афганістану та учасникам АТО від Спілки Матері Миру.













Листаючи сторінки життя воїнів-афганців, молоді хлопці, учні 11-А класу НВК "ЗОШ №2-гімназія", зачитали декілька спогадів їз життя наших героїв.







Протягом усього заходу музичний супровід та пісні-спогади дарували Валерій Рокочук, Віктор Карпович, Борис Сачук.



















Й величний гімн великої держави
Гриміти буде по усьому світу.
Тобі, Вкраїно, слава, слава, слава!
Слава Вам, вкраїнські вірні діти!




Немає коментарів:

Дописати коментар