вівторок, 14 лютого 2017 р.

Зимова школа.

З 1 по 4 лютого Молодіжною секцією Української бібліотечної асоціації була організована ІV  Зимова школа молодого бібліотекаря УБА. Місцем проведення був гірськолижний курорт Драгобрат Рахівського р-н, Закарпатської обл.  Цьогорічна школа зібрала 19 молодих, креативних бібліотекарів з різних куточків України.








Головна мета Школи – допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі та сформувати власну активну дієву позицію.
Ключова тема IV Зимової школи – Ідеальна бібліотека, де ми говорили про те, як забезпечити високий рівень сервісності у бібліотеці, організувати затишний простір та використовувати нові IT-технології.
В межах Школи також був проведений спеціалізований тренінг за програмою Британської Ради в Україні «Активні громадяни». Який провів для нас Сергій Мірчук і Оксана Федоренко. 

Кожен учасник після проходження навчання мав змогу подати на конкурс до Британської Ради проект соціальної дії, що передбачатиме фінансову підтримку у розмірі до 15 000 грн.


Ми відвідали бібліотеку у с. Білин, з якою нас ознайомили працівники бібліотеки, директор дому культури і молодий та моторний голова сільської ради Микола Васильович. 





 

Вони показали нам відео про роботу бібліотеки та про с. Білин. Наостанок коли сільський голова сказав «Дякуємо,що ви до нас завітали…» всі було подумали, що вже пора їхати і в декого руки почали застібати куртку. Прозвучала друга половина фрази «Але вас ще поки ніхто не відпускав…» і за гуцульською традицією вся наша делегація  станцювала гуцулку під спів гуцульських частівок у виконанні того ж сільського голови.

Хоч і графік проведення заходів був щільний, але час для дозвілля ми все ж таки знайшли. Бути в горах і не стати на лижі – це було б непростимою помилкою. Ті, хто любить покататись на лижах і ті, хто тільки перший раз на них став, мали таку можливість.

 А хто не любить екстремальний відпочинок, мав змогу помилуватись гірськими пейзажами через вікна кафе за чашкою глінтвейну.



Ввечері після усіх справ, коли були захищені наші творчі проекти, ми зібрались щоб поспівати під гітару пісень. Чудовою грою на гітарі нас порадували Микола Вірстюк та Сергій Мірчук.





В останній день нашого перебування в школі традиційно закінчився врученням сертифікатів, проведенням невеличкої лотереї, в якій кожен виграв сувенір на згадку, а також дуже приємним завданням, в якому ми писали свої враження і побажання один одному.




Ну і куди ж без фінальної фотосесії та селфі на пам'ять)))








Я, мабуть, не помилюся, якщо скажу, що не тільки мені одному не хотілось їхати, адже за той невеликий час, що ми пробули разом, ми дійсно знайшли багато нових друзів, отримали масу позитивних емоцій, набрались один від одного нових ідей по роботі. 
А ще було сумно покидати нашого друга лабрадора який нас охороняв всі ці дні і робив з нами ранкову зарядку)))


Звісно вкластись в невеликий опис всіх тих подій які знами трапились за ці чотири дні дуже складно. Тому можна переглянути фотозвіт IV Зимової школи молодого бібліотекаря УБА.

Особисту подяку хочу висловити нашим організаторам  Бояриновій Оксані, PR-менеджеру Виконавчого офісу УБА, голові Молодіжної секції УБА, Вірстюку Миколі, засновнику і члену Молодіжної секції УБА, Луговій  Ларисі Анатоліївні, директору  Львівської обласної бібліотеки для дітей, члену Президії УБА, заслуженому працівнику культури України.


                                                        Хилюк Юрій - бібліотекар 
                                                        з інформаційних технологій 
                                                        Маневицької ЦРБ.

Немає коментарів:

Дописати коментар