середу, 10 липня 2019 р.

Літературний альманах

  Для наших користувачів, членів спілки УТОС, сьогодні було проведено літературний альманах "Слово опромінене талантом" (до ювілейних дат волинських письменників).
  Цікаво і змістовно бібліотекар Булик К. І. розповіла про талановитих волинських письменників-ювілярів: Петра Маха, Йосипа Струцюка, Олену Пчілку та їхній життєвий шлях, творчі здобутки.
  Петро Мах - український громадський діяч, письменник, публіцист, пісняр. Заслужений діяч мистецтв України. Член Національної спілки письменників України. Почесний громадянин м. Луцька. Письменнику були підвладні різні жанри. Про це добре знають найперш волиняни, адже все життя і творчість Петра Маха пов'язані з Волинню, її людьми, чарівною природою, що надихали письменника.
  Йосип Георгійович Струцюк - волинський поет, прозаїк, драматург, заслужений діяч мистецтв України, лауреат кількох міжнародних і всеукраїнських премій. Своїм словом Йосип Струцюк пробуджує в наших душах живі джерела доброти і людяності, щедрості і милосердя, любові до свого рідного краю.
  Олена Пчілка належить до числа тих діячів, які невтомною працею на терені української культури зробили значний внесок до духовної скарбниці свого народу. Тому, звертаючись до нащадків у поезії "Пророк" Олена Пчілка заповідала:           
"Веди ж ти нас величним
шляхом правди!
З тобою душі наші і серця" 


 Користувачам було запропоновано книжкову розкладку цих письменників.


Немає коментарів:

Дописати коментар