вівторок, 6 листопада 2018 р.

Конкурс клубу за інтересами "Без верби і калини нема України"

     
    6 листопада в рамках клубу за інтересами "Без верби і калини нема України" у бібліотеці-філії села Троянівка бібліотекарем Надією Базюк було проведено  літературно-музичну композицію під назвою "На білих крилах рушника - несе надію Україна." 
  Усе відбувалося як в українській хаті, ведучі заходу  Дарина Ткачук  та Софія Бандурка  зустрічали гостей з хлібом на вишитому рушнику, зауваживши, що український рушник, оспіваний і возвеличений у піснях, був та залишається окрасою храмів та помешкань. Всю історію, яка передається з покоління в покоління про вишитий оберіг було донесено присутнім. Літературно-музичну композицію супроводжували пісні про Україну у виконанні учасників клубу: Анни Іващик, Зоряни Шуляк, Валерії Германюк. Також було інсценізовно обряд пов'язування рушниками, де зіграли роль сватів Матвій Семенюк, Дмитро Турик,  Богдан Оверчук .                   
  Рушник… Він пройшов крізь віки і нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, до всіх, хто не черствіє душею, він щедро простелений близьким і друзям, гостям. Хай символ цей назавжди збережеться у нашій добрій хаті, як ознака великої любові й незрадливості.  Саме такі слова пролунали від бібліотекаря Надії Базюк. Також було ознайомлено всіх присутніх з  книжковою виставкою  "У цім краю, де серця рідна пристань" та ще представлено куточок з рушниками під назвою "У вишивку вливаю усі барви"  зібрану у  місцевих умільців.










Немає коментарів:

Дописати коментар