вівторок, 26 червня 2018 р.

Данина моді чи дорога в безодню?

       
           
    У 1987 році Генеральна Асамблея ООН ухвалила щорічно відзначати 26 червня як Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом на знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність та співробітництво створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками.     
Працівниками районної бібліотеки було організовано книжкову виставку "Дорога в безодню "та проведено годину застереження :                   "Наркотики чи життя - обирай сам", слухачами заходу були учні профліцею. Оксана Ярошик ознайомила присутніх з даною темою, адже в  останні роки справжнім лихом для нашої країни стало вживання наркотичних і токсичних речовин дітьми та підлітками. Масштаби  вражають навіть по цифрах офіційної статистики, яка далеко не повною мірою відображає ситуацію. За даними Мінохоронздоров'я України, близько 70% підлітків (як хлопчиків, так і дівчаток) хоча б один раз пробували наркотичні речовини. У десятки разів зросла кількість неповнолітніх, які перебувають на обліку в наркодиспансерах, хворих нарко-і токсикоманії. У деяких містах у ряді навчальних закладів наркотизація стала тотальною.

По закінченню зустрічі усім присутнім були вручені листівки з корисною інформацією та ще раз наголошено, що наркоманія породжує низку проблем, з якими самотужки вже не впоратись. Вона руйнує людське здоров’я, родинне щастя, а згодом власне життя.
Тож пам’ятайте, що лише тверда відмова на пропозицію спробувати щось новеньке, може врятувати вас від падіння у безодню. Адже нема порятунку тому, хто зробив крок у прірву.

Адже здоров’я це – скарб, і кожен вчинок щодо бездумного втручання в нього накладає свій відбиток на подальшому житті.







Немає коментарів:

Дописати коментар