середа, 20 червня 2018 р.

Конституція - вимріяна поколіннями

  Україна... В одному цьому слові й для нас і навіть для чужинців бринить музика смутку і жалю. Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю. Шлях України позначений  високими степовими могилами, руїнами та прекрасними піснями... 
  Але 24 серпня 1991 року Верховна Рада проголосила Акт незалежності та створення самостійної держави – України. А у державі, має бути затверджений Закон, за яким вона існує. Таким Законом є Конституція, прийнята 28 червня 1996 року. Саме цю тему було висвітлено працівниками районної бібліотеки на зустрічі з членам УТОСу. Вони мали змогу дізнатись багато цікавих, нових фактів та поділилися своїми знаннями з історії. Обговорили також першу конституцію Пилипа Орлика, яка на шляху свого створення пройшла складний та тернистий шлях. 
  На завершення побажали всім, щоби в нашій суверенній Українській державі було досягнуто того рівня, коли поняття «фактичної і юридичної конституції» завжди були нероздільними!


Немає коментарів:

Дописати коментар