вівторок, 21 листопада 2017 р.

До Дня Гідності та Свободи

 Україна - це територія гідності й свободи. За час незалежності нашої Батьківщини не одному поколінню довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на свободу і гідне життя: 2004 рік - прояв громадянської активності під час Помаранчевої революції; 2013 рік - Революція Гідності, що призвела до політичних та суспільних змін в Україні. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. 13 листопада 2014 року Указом Президента України щорічно 21 листопада відзначаємо День Гідності та Свободи, що об'єднує дві знакові події у новітній історії країни - Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. Минуло чотири роки з того моменту, як загинули вони - герої, яких народила революція Майдану 2013. 
Чим була вона для кожного з нас? В першу чергу, Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності. Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про Героїв Небесної Сотні, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну - власне життя. 









В районній бібліотеці сьогодні вшанували пам'ять Героїв, перегорнули трагічні історичні сторінки Революції Гідності, переглянули тематичні відео-кадри на зустрічі-спомині "Події, які змінили історію", присутніми якої були учні 11 групи Маневицького професійного ліцею.

Зовсім молоді хлопці, які, можливо, ще не до кінця розуміють мету і цінність цих подій, цього свята, але з болем говорять про Революцію Гідності, про тих юнаків, які вже нікому не скажуть "Привіт!"; вони говорять про свою любов до України і рідних зі сльозами на очах; вони щиро переймаються долею неньки-України: вони - українці. 


Щира подяка за співпрацю працівникам МПЛ 
та Наталії Ковердюк, бібліотекарю бібліотеки МПЛ.

Немає коментарів:

Дописати коментар