пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Обласний семінар директорів

       23 червня  на базі Маневицької центральної районної бібіліотеки з виїздом у бібліотеку-філію с. Прилісне, вперше за роки незалежності України, відбувся обласний семінар директорів районних, міських централізованих бібліотечних систем, Любомльської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек та завідувача Володимир-Волинської міської бібліотеки для дорослих на тему: «Перспективи розвитку бібліотек Волині в умовах реформування».


       З хлібом і сіллю та з українською народною піснею,  зустрічали у с. Прилісному шановних колег. 
            У роботі семінару взяли участь: голова райдержадміністрації Андрій Линдюк, перший заступник голови райради Ігор Терещенко, начальник відділу культури райдержадміністрації Ігор Дерлюк, сільський голова с. Прилісне Наталія Цісарук. 
       Тетяна Шишолик, зав. бібліотекою-філією с. Прилісне ознайомила із роботою своєї бібіліотеки. Також всі присутні мали змогу ознайомитись із виставкою народних майстрів-умільців.






         Для учасників семінару була проведена екскурсія у Маневицькому краєзнавчому музеї та організовано поїздку до Маневицького човна-довбанки.
       Та найбільше учасники семінару були приємно вражені, коли ступили на територію районної бібліотеки. Адже дійсно маючи такий заклад може позаздрити кожен керівник.  Не за один день, місяць чи рік створювався імідж районної бібліотеки. Для успішного  процвітання закладу вкладена праця всіх попередників директорів:Білан Н. М., Кирди Л. Ф., Веремчук Н. Р., Халик Г. П., а тепер вже діючого директора Солов'янчик Л. А. Не можна не відмітити, що благоустрій бібліотеки, як ззовні так і всередині, значно покращився за останній рік і це неможливо було б зробити без фінансової підтримки районної влади, зокрема начальника відділу культури Ігора Дерлюка. Багато зусиль у підготовці семінару прикладено працівниками районної бібліотеки. Особливо хочеться відмітити творчий підхід до оформлення книжкових виставок, кожна з яких неповторна: виставка-рекомендація, виставка-персоналія,  виставка-мистецтво, яка доповнена роботами наших читачів, виставки-інсталяції, стенди, - все говорить про те, що тут працюють творчі люди. Це відмітили і наші колеги-директори.

        Продовжився семінар круглим столом "Сучасні реалії та пошук оптимальних шляхів реформування публічних бібліотек". Людмила Антонівна Стасюк, директор ВДОУН бібліотеки ім. Олени Пчілки, заслужений працівник культури України, визначила перед присутніми директорами коло актуальних завдань на найближчу та подальшу перспективу розвитку бібліотечної галузі в умовах децентралізації. Ігор Васильович Дерлюк, начальник відділу культури, у своєму виступі розповів про роботу та подальше існування закладів культури на території Маневицького району. Про роботу районної бібліотеки та її основні напрямки ознайомила Любов Анатоліївна Солов'янчик, директор ЦБС.  Присутні охоче поділилися власним досвідом роботи своїх закладів, висловили захоплюючі враження від роботи колективу бібліотечної системи  та співпрацею з місцевою владою.







Немає коментарів:

Дописати коментар