пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Чорнобиль - пам'ять і біль...

"Чи знаєш ти, світе,    

Як сиво ридає полин,

Як тяжко, як тужно

 моєму народу болить"


       Ці слова звучать як набат для теперішнього покоління. Набат - вісник біди. Нагальної. Смертельної. Для кожного зокрема і народу загалом.

      Чорнобиль... Це слово чорною бідою, чорною добою увійшло 29 років тому в життя українського народу, в наше сьогодення. Увійшло, аби стати бідою, журбою, тривогою для кожного з нас.

    Чонобиль став зловісним знаком щонайсильніших саморуйнівних дій людини, найдраматичнішою поразкою в її такому нерозумному протиборстві з природою. Чорнобиль став якнайсерйознішою пересторогою нашому  варварству, легковажності, ненаситному споживацтву. Чорнобиль - це знак, пересторога...
    "Чорнобиль: память і біль" під такою назвою пройшов урок-реквієм в Маневицькому професійному ліцеї. Гості заходу не вперше були вражені масштабами аварії, її вбивчими наслідками не тільки для українців, а й для всіх землян.



     В районній бібліотеці діє книжково-ілюстративна виставка "Чорна трагедія на кольоровій землі", де представлені матеріали про трагедію на Чорнобильській АЕС та її наслідки. Ознайомитись з літературою кожен може, завітавши до книгозбірні.






Немає коментарів:

Дописати коментар