пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Школа професійної майстерності

Школа професійної майстерності  на тему «Методика організації та використання бібліотечних фондів», що проходила  на базі бібліотеки-філії с.Старосілля 18 травня, розпочалася незвично. Уже з перших кроків на Старосільській землі ми стали учасниками загальносистемного заходу «Маневиччина – мила серцю сторона».  По приїзду в село, біля місцевого храму, учасників школи зустріла  завідуюча бібліотекою-філією Любов Пархомчук та настоятель Свято-Успенського храму в селі Старосілля протоієрей Петро. Надзвичайно цікаві історичні моменти, які зафіксувала історія храму (починаючи з 1933року)  поставали в уяві під час захоплюючих розповідей священника. Цей храм має свою унікальність і неповторність, несхожість з іншими храмами не лише землі Маневицької.  Потому  краєзнавчий навігатор повів нас мальовничими дорогами полів та лісовими стежками до Старосільського  жіночого монастиря.  Для більшості  учасників  це було перше знайомство і відкриття  ще одного райського куточка нашої рідної  Маневиччини.
 З позитивними  враженнями та емоціями  учасники школи повертались до сільської бібліотеки-філії на заняття школи професійної майстерності.
Сільський голова Віктор Регешук привітав учасників, розказав про життя громади, яку сьогодні очолює, про плани в щоденній роботі, згадав, звичайно, і про Старосільський човен-довбанку, переданий до Маневицького краєзнавчого музею і побажав плідної роботи та усіляких гараздів.
Любов Пархомчук ознайомила з роботою бібліотеки, яку очолює.  Тему «Бібліотечні фонди: сучасний стан та перспективи оновлення»  розкрила у своєму виступі Галина Халик, завідуюча відділом комплектування і обробки літератури ЦРБ. Далі розмова пішла про організацію роботи з фондом в умовах перехідного періоду до об'єднаних територіальних громад. Олена Хом'як , заступник директора по роботі з дітьми, наголосила на формуванні дитячого фонду сільської бібліотеки. На занятті школи розглядали  також питання «Переводимо бібліотечні фонди на УДК» та «Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек: Розділ – Фонди», з якими виступила Світлана Степанюк, завідуюча методичним відділом ЦРБ.
Згідно плану роботи школи всі учасники взяли участь в обговоренні питань, що розглядалися та провели практичні заняття.









































Немає коментарів:

Дописати коментар