середу, 22 березня 2017 р.

Органічне землеробство - наше майбутнє

У бібліотечному Арт-кафе відбулась зустріч учасників університету третього віку, з членом Клубу органічного землеробства Сергієм Пасєчко.
Присутні були ознайомлені із побудовою органічного господарювання, процесом сертифікації, вибором культур, агросупроводом, збутом, переробкою, ризиками господарської діяльності. 
 Органічні добрива - це рештки рослинного і тваринного походження, які зазнали певних перетворень під дією мікроорганізмів. Найбільш відомі з них: гній, перегній, гноївка, пташиний послід, торф і торфові компости, фекалії, сапропель, компости, сидерати.
Органічні добрива містять усі необхідні для рослин елементи живлення в органічних і мінеральних сполуках. Строк їхньої дії - декілька років і залежить від того, як швидко мінералізуються органічні сполуки у грунті. За систематичного внесення їх підвищується вміст гумусу, поліпшуються структура та водно-фізичні властивості грунту. Ці добрива зменшують кислотність грунту, збільшують його буферність та підвищують мікробіологічну активність. Вони містять велику кількість фізіологічно активних речовин, які збільшують урожайність культур, сприяють більш ранньому достиганню.
 До їх уваги була представлена виставка "Органічне землеробство - наше майбутнє". Хочеться відзначити, що періодичні видання "До землі з любов'ю", "Диво - земля", які передплатив наш гість, користуються популярністю серед наших читачів. На дану тему Сергій Павлович також подарував бібліотеці добірку книг.  




Немає коментарів:

Дописати коментар